Tengah feeling-feeling ingat zaman haji 2011 walau skang dah 2014. Mentara ada umur berazam nak coretkan sampai abis. Tapi takde mood. Eh?! Ya Allah dah 2015! 2016? Fuh

Friday, October 30, 2009

Jemput.saya mahu bertunang


credit to cikzam


'penin la, nak pegi mana satu ni. sini kawan sana kawan'
'abis tu awak tak pegi la?'

'takpe lah, aku bertunang jugak lah'
'erk?!..hek elee'
' ;p '

------------------------------------------------------------------------------------


Waktu zohor di zohor itu.

ani: nanti ko balik bila ha?
aku: hujung bulan 12 aku masuk balik, asal?
ani: weh jangan la weh balik awal. balik lepas krismas ya.ya.ya.
aku:asal?


ani: :) aku nak tunang.


------------------------------------------------------------------------------------

kata kawan aku, sejak kerja. Aku sudah jadi makcik, pukul 9 sudah tido.

adi: ate payah benor pun nak cakap dengan makcik liyana ni (aku pun kurang pasti, kalau nak bagi kan ayat tu jadi ayat perak mesti ada 'ate'. Aku pun tak sebut sangat. apa la korang.)
aku: hehe hoho sori la. tadi aku tak dengar bunyi phone laa
adi: aku ingat yana dah jadi makcik2, tido awal
aku: haha agak ar. kadang2 kul 9 dah tido. penat weh kerja.
adi: ha ni ha. aku nak bagitau. aku nak bertunang bulan 12 nih.
aku: hah?! huiyoo!! (terkejut. Dalam masa yang sama 'aiseh asal boleh clash nih')
adi: hehe (ada gelak gedik kejap di situ, :)) )

------------------------------------------------------------------------------------

zeera as usual
'awak nak pegi takk???'

aku as usual
'bagi aku fikir'


-------------------------------------------------------------------------------------


Kita nak ngintai mana malam ni?

shhtt jangan cakap kuat-kuat!



Tengok! orang tu dah syak! shht shht! buat muka ayat-ayat cinta.muka ayat-ayat cinta!
oh oh oh ok ok ok ok.
Bukan bukan itu muka taliban weh!
takpe. takpe. takpe.asal tak keluar muka pervert sudah.


Dia tengok lagi weh. shht. Buat-buat kira bintang.
Macam mana niii, banyak sangaaat nak kira niii. Saya tak tauuu.(nada sangat panik kene kira bintang berjuta)
Diulangi aku cakap 'buat-buat' yang ko pegi kira buat apa?!


Dah ar weh, aku tak de mood dah. Laki hensem takde ar nak di intai.Semua balik kampung.
Alaaa(sangat kecewa)



Tuesday, October 27, 2009

video

Asas Pembangunan Keusahawanan.

tarikh - terjadi setiap sem sekali.jemputlah datang
tempat- kejadian di UM atau MU. universiti malaya/ Malaya University bukan universiti malaysia,bukan uni s-a-t-u-m-a-l-a-y-s-i-a, bukan manchester united. jangan salah tempat. diulangi. bukan manchester.

Sebenarnya aku kureng suka ingat benda ni. Sebab banyak benor salah faham.( Tapi salah faham itu alhamdulillah selesai perlahan2). Benda yang aku belajar dari kejadian. Jangan la kau beria-ria tiup 20 biji belon dengan oksigen yang kau ada. Membazir nikmat tuhan. Kalau kau tak pernah ada pengalaman CPR , kau tak payah la mengada nak mengembangkan belon, bukan, 20 biji belons.

Aku tiup belon. Hembus oksigen, kadang2 tertelan balik karbon dioksida aku sendiri. Esoknya diarrea berlaku. Apa kaitan? Aku pun tak pasti, yang pasti lepas diarrea, badan mengalami transformasi hingga darah aku mendidih. Ada la terpercik sikit keluar ikut hidung. Sikit je. Betul sikit je. Terkene baju je, bukan kasut. Demam extravaganza. Woohoo! Kau tiup belon hanya kerana mesin pam belon sangat lembab mengepam. *$^%&^*$^!@*$#.

Moral? As Sabarul Minal Imann.

Presentation.
Kalau kau rasa huduh malah tak payah buat pun takpe, ampunkanlah aku. Aku berapi bagaikan super saiya ke-4, tatkala membuat benda alah ni. Chakura yang lemah membuatkan daya kreativiti aku lumpuh.(alasan untuk kata kononnya aku sangat kreatif sebelum ini.)

Sebelum button play ditekan.

adi: gamba aku ada tak? gamba aku ada tak?
Sebelum present baru aku perasan. tak de sapa tgk apa aku buat. buatnya ada tersalah gamba? u nak cakap apa? hadoi. Hadooi mana nak letak muka kalau i letak gamba terlampau.

adi: gamba aku ada tak? gamba aku ada tak?

Aku sengih je. Excited betul dia nak tau. Sebenarnya aku lupa camana turutan gambar tu. Yelah, masa buat tu, serigala ekor 9 yang buat kan. Aku mana ingat.Hebat lah aku, tahu keinginan orang walaupun telepati lumpuh sebabkan ketiadaan chakura.

Lepas aku demam, berturutan member aku demam. Salah aku ke?
Tak mungkin.(diaorg pun tiup belon. wakaka. mesti diarrea tapi tak citer)

Salah belon laa kan. ^_^

Sunday, October 25, 2009

kampung yang di 'kl' kan

berpisah sudah

sedar tak sedar dah nak 4 bulan aku kerja. kerja? (kerja ke punn (-.-) ). Nak makan ramai2 kononnya. Asalnya organizer nya orang lain, tapi aku tak tahu kenapa tiba2 pangkat berubah hati. Semua sebok tanya aku kat mana pukul berapa (ini lah muka kaunter pertanyaan ya ya kawan2). Oh Kawan2ku janganlah marah, hehe aku makan kat pizza-h-u-t. Aku go with the flow je ;p (padahal kalau taknak boleh je tolak).

'Dulu beria2 aku ceramah kat ko ek rozi, tatkala kau kata kau lunch dgn burger mcd. Kata aku pada rozi dulu , "kau ni bayar duit peluru senapang nak tembak org Gaza ni tau!'. Ya aku agak emo.(memang emo -.-'')

Aku jadi tukang angkut. Ya. angkut sana angkut sini, boss nanti u nak balik calling2 je, i ambik kay!!

Makan ramai2, tapi kawan2 jelita aku jenis makan 3 sudu sudah burp! Aku ngan ani(aka fuziani) makan macam, makan macam orang la. Kami perempuan tau, tersipu sipan mengunyah. Makan slow2 ya ikutkan jiwa rohani mau dah lesap semua pizza. Tapi tatasusila membendung keinginan.Rasa berdosa bila makan banyak tatkala kau bayar sama dengan orang lain. Aku dan ani makan sambil bertentang mata penuh makna. Hehehe.

ani: eh korang ni, tak nak makan ke lagi? (nampak sangat caring kan? sebenarnya'aku habiskan boleh?' bwahaha)

aku: eh takde sapa nak ke? suami soleh ni! suami soleh ni!
mereka: aku dah kenyang la. takpe lah. ambik la suami soleh tu.
aku: aku ambik ni. suami soleh! (yang betulnya, 'huahua untung betul aku, boleh sumbat lagi. huahua xD xD!)



Kenyang.
Kata mereka aku pandai order serta budget. Oh kebetulan yang aku tak sangka2. Sorang bayar dalam 10MYR. Walaupun bayar share. Tapi sepertinya aku rasa mcm(hehe) aku ada hutang mereka. Ada ke? Inilah namanya 'untung makan dengan mereka yang jelita ini'.

Usai makan. Segera kami zohor.

'nak tengok wayang tak korang?' aduh ini den kureng ni. Idea di luar jangkaan sungguh mung nih! Ore tok se tubik g waye gini. Kalo dengan' adik beghadik ko takpo jugok. Dek kerana aku insan yang sangat lembut hati. sori sha bunyi siye(siam) ada plak loghat nogori zeera lak tu . Ku turutkan permintaan terakhir kali ain.

aku: kalau nak pegi tengok, aku nak cerita yang ringan2 je.
anoynamous: ringan2? (sambil mata tengok aku. lelaki ni, cuba la pikir satu way je.)
aku: oi! maksud aku. nak tengok cerita melayu yang boleh gelak2!(istighfar, dia nak melawak ngan orang lagi tua)

yang lelaki pulangs dulus sebabs adas hals.

so kami perempuans je pergi. aku lagi suka ^-^. Tengok jin notti. Kau dah tengok? Ok ar cerita dia , kalau nak rapatkan ukhuwah sesama kawan. Lawak dia tak de la sampai tergolek. Tapi boleh je kau nak gelak golek2, takde orang larang pun. Aku banyak gelak sebab kawan sebelah aku gelak. Ala2 blend into the atmosphere.

satu panggung dengan ani/imah/lin: HAHAHAHAHAHAHA

2 saat setelah mereka selesai gelak panggung sunyi semula. tiba-tiba

ain: A HAH HA HA HA!!!!AH HAHA! (gelak yang sangat beria)

dituruti
aku: o hohoho haha ahaha oho

Apa mende la si ain ni. time kelakar tak gelak. orang dah selesai gelak. dia baru nak gelakkan lawak yang dah berlalu sesaat dua. aku gelak sama, supaya tidaklah ain nampak ganjil lagi senget< konon member sejati la konon, u jump i watch je ;p.

Sepanjang tayangan, itu lah yang ain dan aku buat. Sampai aku rasa orang belakang sudah sepak2 kerusi aku. Mungkin dia ingat aku yang gelak tak kene babak cerita, seperti mana dekoder astro yang lembab 2 saat. Cit!

Kalau nak diam, g la library. Apa la.
Kan?

Zeera, aku bagi amaran, kau kene hati2 gelak masa tengok wayang. Mungkin kau perlu letak notis kat kerusi wayang kau (saya ada kurap) aku jamin orang tak sentuh kerusi kau atau sepak protes . hehe. gurau ja bha!(selalu kalau kitaorg buat lawak, zeera akan mintak 2nd explaination. lepas tu baru dia boleh gelak beria seorangan.lawak pun nak kene explain ke? hadoi)

Walaupun macam tak banyak aktiviti yang dibuat tapi ok je. :)
Yang aku tahu.




There's something money can't buy.


Priceless.^_^


Tuesday, October 20, 2009

siapa lagi otai

en Filip sakit.
Sudah 2 bulan.
Maka terpaksa orang lain gantikan tempat dia, kak wana aku panggil. Memandangkan kerja beratur panjang Kak wana yang tua dari aku 2 tahun kena ganti en Filip. Tapi otai nya seperti budak yang muda 4 tahun dari aku.

en Filip returns.
Filip: siapa bukak laci i ni? (sangat ingin tahu memandang kan dia lock laci meja dia)
anoynymous: kak wana.(pekik dari jauh.ya office itu sangat besar dan panjang.)
Filip: haH. i kunci laci ni tau. (terkejut) how can she open it?
anoynymous: pakai paper clip.

anoynymous1: otai nya.

------------------------------------------------------------------------------------

tadi aku sampai tepat pukul 8. Aku masuk office, kosong! Macam tak caya, tak mungkin aku manusia pertama sampai. Tak penah dibuat aku org pertama sampai office.

Aku intai sikit bilik bos kecik. Takde jugak! Bos kecik sangat komited orangnya, selalu aku sampai mesti dah ada dah dalam bilik dia. Aku nak balik pun aku nampak dia lagi dalam bilik dia. Kiranya dia sampai awal balik lambat ar. Eh. Baru terfikir, dia sedar ke aku datang kerja selama ni? Hahaha.

Kalau bos kecik takde juge sangat lah pelik. 'Nazrul, ada event apa2 ke ari nih?'. Aku text nazrul yang aku kira dia ada di office dia (ground floor). 'Ada perhimpunan.tp aku mls pg...'
pagi ni ada assembly.Hohoho. Setiap bulan buat sekali. Tapi takpalah dah alang-alang aku selesa duduk. Duduk je lah menikmati pemandangan dari tingkat 3 nih. hehe.

Tengah bercircus ngan britney spears, kak siti pulak masuk. Biasa dia memang lewat sikit. Aiseh baru nak joli katak dalam ofis kosong. Aku ingat dia join assembly.

aku: akak tak pegi perhimpunan ke? (kot kot dia tak tau seperti mana aku yang tak tau la kan)
dia: akak kan. sepanjang akak kerja sini. akak tak pernah pegi.
aku: (-.-)


'Nazrul. kalau ko kata kak wana otai .
Aku rasa.
Kak siti lagi otai.

tak penah pegi assembly'

Nazrul: perhh.. hebat2.. hahahaha